Copyright © 2011·  made by webdesigner: Winnie Andersen  · www.granroyal.dk  ·   All Rights reserved  · 
Pelspleje mm.
Der er skrevet meget om pelsplejen på en coton de tulear, meget forskellig er der også skrevet, så jeg vil skrive lidt om, hvordan jeg oplever pelsplejen på mine hunde.

Pelsen på en coton består af dækhår og ingen underuld, derfor fælder den ikke, som så mange andre hunderacer gør, men der kommer løse hår og derfor skal hunden børstes 2 – 3 gange om ugen. Bliver de ikke fjernet kommer der filt i pelsen. Det er en allergivenlig hund, da den ikke danner skæl, som ofte er årsagen til en allergisk reaktion.
Det er en god ide at starte med at vænne den nye hvalp til at blive børstet, selvom de første 5-6 måneder ikke er den store pelspleje, men det er en stor hjælp, at den kan lide at blive børstet, når det store arbejde kommer, hvor den skal skifte til voksenpels.

Den periode hvor de skifter til voksenpels, vasker jeg den hver 14 dag, da jeg synes det er nemmere, at holde den fri for filt, når de er ny vasket. Der er det meget vigtig at hunden er børstet helt igennem inden den kommer i bad. Når den kommer ud fra badet, er det nem at se hvis der er nogle filt, som lige skal fjernes. Hunden skal vaskes i en god mild hundeshampoo og balsam.

Til den daglige pelspleje, går jeg først pelsen igennem med en børste fra Chris Christensen, derefter med en stålkam, hvor jeg kommer helt i bund, især på benene kan der nemt komme filt. Til sidst tager jeg børsten Mason Pearson, som tager alle de løse hår. Jeg bruger en meget lille kam til hovedet. Jeg fugter pelsen med en balsam blanding inden inden jeg begynder at børste, for ellers kan det godt slide på pelsen.

Hårene skal klippes væk under og rundt om poterne. Klørene skal klippes efter behov, jeg bruger en ganske almindelig 3 i 1 negleklipper, jeg synes jeg bedre kan se hvor langt jeg kan komme ind. Husk vildtkloene som sidder på forpoterne.
De små hår som sidder i ørerne skal med jævne mellemrum hives ud. Søvnen som kommer til at sidde ved øjnene skal fjernes dagligt.

Tænderne skal man også holde øje med, nogle er gode til at få dem børstet, jeg får det ikke gjort. Mine hunde har altid nogle gode gnaveben, som så er med til at holde deres tænder rene. Ved tandskift skal man især holde øje med, om mælke hjørnetænderne de falder ud, for ellers skal de rykkes ud ved dyrlægen. Det er tit et problem ved små hunderacer.
Clean-Coton
Kennel